ÒFSET O ESTUCAT? Coneix les principals diferències

posted in: Articles | 0

 

Escollir el paper adequat per un treball d’impressió no és una tasca fàcil.

Existeix una gran varietat de papers: diferents acabats, diferents textures, colors, gramatge… que determinaran el resultat final del treball. En aquesta entrada explicarem les principals característiques dels dos papers més utilitzats: #Òfset o paper porós i #Estucat o couxé.

 

PAPER ÒFSET, és un paper natural, porós amb més capacitat d’absorció de tinta. El seu tacte és més rugós que el paper estucat i és d’una tonalitat més blanca.

S’utilitza sobre tot en el món de l’edició de llibres de text, papers d’oficina, cartes, sobres, paper de fotocopiadora,…

La qualitat d’impressió en aquest tipus de paper no té gaire bona resolució degut a la seva forta capacitat d’absorció de tinta. La impressió sol quedar més apagada i amb menys definició.

D’altra banda aquesta capacitat d’absorció permet escriure amb bolígraf sense tenir problemes de repintades, per això s’utilitza en els folis, enquestes, formularis o cartes comercials.

Els gramatges del paper Òfset habituals van des dels 80 fins als 350 grams.

 

PAPER ESTUCAT, l’aspecte d’aquest paper és més elegant, el tacte és setinat i es produeix en dos tipus d’acabats: mate o brillant.

És un paper molt utilitzat en treballs que requereixen una impressió de qualitat com poden ser  llibres on predominen les fotografies, revistes, catàlegs, flyers,…

La seva característica principal és la triple capa d’estuc, una composició que combina pigments minerals i adhesius sotmesa a un procés de calandratge per tal de donar-li una superfície llisa i setinada al paper.

El resultats d’impressió en el paper estucat tenen una millor resolució, els colors i les imatges queden més vius i amb un color més intens. És el paper més recomanat per treballs que requereixin una alta qualitat d’impressió.

 

Ara que coneixeu les principals diferències entre el paper Òfset i l’Estucat, ja podeu escollir el més adequat segons les vostres necessitats.

Tot i així, si teniu qualsevol dubte, necessiteu major informació o voleu veure mostres no dubteu en contactar amb el vostre comercial d’impressió.

 

SHARE