Per què Cooperativa?

posted in: Articles | 0

 

Abans de  la constitució d’una empresa, és important coneixer les diferents opcions societàries, i escollir la que més us convingui en cada cas.

Gramagraf va iniciar la seva activitat el 1985 com a #Cooperativa. En aquest post transmetrem la nostra experiència en aquest tipus de societat.

Per nosaltres la Cooperativa és molt més que una empresa, és una forma de viure, en la que treballador i empresari s’uneixen per poder treballar en allò que els agrada. El fi no és el resultat empresarial, és el bé comú. Per això es dona importància a temes tant diversos com:

  • El Principi democràtic: societat equitativa, dona veu als socis per igual, un soci-un vot;
  • El tracte personal amb els diferents agents és un dels pilar més important
  • La conciliació familiar;
  • La formació continuada, ja sigui per créixer en el món laboral o personal;
  • El medi ambient;
  • i la continuitat de l’empresa.

“Les cooperatives són grups de persones que s’han unit voluntàriament per cobrir les necessitats i aspiracions econòmiques, socials i culturals, mitjançant una empresa de propietat conjunta i de gestió democràtica”

Les cooperatives tenen una funció social, ja que facilitan l’accés dels treballadors als mitjans de producció i promouen la seva adequació i formació.

Tant els beneficis com els riscos es comparteixen entre les persones que formen la cooperativa i els beneficis es reinverteixen a l’empresa.

Segons la nostra experiencia, voldriem destacar que al no repartir-se els beneficis, es capitalitza l’empresa, i en èpoques de crisis com l’actual existeixen més probabilitats de sobreviure i que l’empresa continuii la seva activitat.

El consens, el diàleg i l’esforç són les claus per poder tirar endavant una cooperativa amb èxit.

A part de tot l’exposat anteriorment, les cooperatives creen #sinergies amb el seu entorn. I poden comptar amb diversos agents que els ajudaran tant en la posada en marxa com en el desenvolupament de la seva activitat. Entre altres, volem destacar la Federació Catalana de Cooperatives, AraCoop, Coop57.

 

SHARE