SENSE SENYALÍSTICA, estem perduts

posted in: Articles | 0

Us heu plantejat mai què seria de nosaltres sense senyalística?

Un simple gest com anar al lavabo d’un bar i que no tinguin identificat quin és el d’homes i quin el de dones ens pot posar en un situació violenta. Què trobarem darrera de la porta?

Anar a un nou supermercat i trigar més de 10 minuts a trobar un producte perquè les indicacions no són suficients. En aquest món els minuts són or, no els volem malgastar.

 

sobrevivir-sin-señaletica señaletica
No la trobem a faltar fins que la necessitem

 

Aquests petits inconvenients, poden fer que el client o l’usuari es senti frustrat o incòmode i no torni al nostre local.

Dediquem molts esforços a aconseguir que noves persones entrin al nostre negoci (publicitat, promocions, decoració, aparadorisme, merchandising), però una vegada han entrat, volem que tinguin una bona experiència i que tornin. Si descuidem la senyalització la probabilitat que això passi cau en picat.

Però les senyals no només serveixen per orientar-nos, informar-nos i ubicar-nos. També són vitals per advertir-nos (senyals de prohibició, obligació, perill, salvament, seguretat).

No es tracta d’inundar l’espai amb cartells. Una de les claus de la senyalística és la simplicitat del missatge, menys és més. És molt important el disseny (ha de ser senzill, clar i visual); la ubicació; la col·locació; el suport utilitzat; el manteniment,… No es pot deixar res a l’atzar. En cas de dubte, deixa’t assessorar pel teu dissenyador o impressor.

 

La senyalització és un sistema de comunicació que s’utilitza tant en l’àmbit públic com en el privat. S’utilitza tant en l’exterior com en l’interior i en qualsevol cas a l’hora de decidir el tipus de senyalització (suport, col·locació) haurem de tenir en compte el temps que la utilitzarem i els agents que incideixen sobre el objecte.

 

INTERIOR EXTERIOR

Directori, rètols informatius (banys, indicacions…), seguretat i prevenció de riscos, emergència…

Materials: vinils (MACTAC JT5929P), vinil transparent (MACTAC), metacrilat, glaspack, fotoluminiscent, forex, alumini…

Senyals de tràfic, prohibició, seguretat, indicacions, retolació, parades i itineraris de transport públic, tòtems…

Materials: metacrilat, vinil laminat, Control TAC, alumini i acer…

 

Però realment és tant important la senyalística que sense ella estem estem perduts?!!

Jutja-ho tu mateix/a:

Para’t a pensar per un moment… Com et sentiries si al anar a agafar el bus et trobes que no estan identificats amb cap número.

bus-sin-informacion

 

O trobar-te enmig d’un aeroport d’un país que visites per primera vegada, sense cap icona que indiqui la recollida de maletes, sortida, parada de taxi, tren, bus…

 

senales-aeropuerto

 

I que me’n dius d’anar a la vostra primera entrevista i trobar-te en un gran edifici d’oficines sense retolació. Només faltaria això, ja estàs prou nerviós!

 

senales-despacho

 

Sortir d’una tenda IKEA podria resultar estressant, fins i tot semblar impossible sense els seus cartells i senyals de direcció.

impresion-senalizacion-interior-tienda

 

Però no està tot perdut: 

  1. Revisa el teu local, edifici, botiga, element de transport…
  2. Pregunta als usuaris i clients que no són habituals, ells poden donar-te aquella informació essencial per aconseguir un lloc perfecte…
  3. No deixis de revisar l’estat del senyals, han d’estar en perfectes condicions per donar el millor aspecte.

Així que no t’oblidis de la senyalització, farà la vida més fácil al teu client, et farà la vida més fàcil a tu!!

SHARE